Регистрация

Пълнени пуешки гърди с карфиол



Пълнени пуешки гърди с карфиол
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 873

Руладини от пуешко със сирена и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пуешки рулца с плънка от кашкавал и карфиол се готвят в канала Всегда Вкусно. Това са вкусни месни хапки тип руладини, мариновани в микс от подправки, запържени в масло и допечени на фурна. А после сервирани с капки доматен сос с босилек и чесън, които създават профирност на пуешките гърди.

Първо в купа се прави микс от подправки като се смесват сух чесън, сол и червен пипер, куркума на прах. Сипва се мазнина и се разбърква. Пуешкото се разрязва на пеперуда, изтънява се между листове стреч фолио с чук за месо и се реже на ленти. Те се овалват в маринатата и се оставят в нея за 15 минути.

През това време карфиолът се бланшира, а жълтото сирене се рендосва. Лентичките пуешко се поръсват с карфиол и кашкавал и се завиват на руло. Фиксират се с клечки за зъби, за да не се разгърнат и се запечатват в тиган с разтопено масло. Следва да се подредят в тава и да се запекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.

И докато се готвят, можете да рендосате или пюрирате домат с чесън, сол и босилек или риган. А после остава да сервирате топлите пуешки хапки с доматения сос. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта