Регистрация

Домашна пуешка шунка с подправки

Домашна пуешка шунка с подправки
Лесно   |   Порции 1,2 кг   |   Видяна: 1643

Домашна шунка от пуешки бут с коричка от билки, горчица и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. сол
  • 1 л вода
  • 1,2 кг филе от пуешки бут
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. горчица
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 1 ч.л. микс провансалски подправки или смесете равни количества босилек, розмарин и риган
  • 1/2 ч.л. сух кориандър
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 2 ч.л. сладък червен пипер
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

1. Разтворете солта във водата и накиснете пушекото месо в тази саламура за два часа.

2. Смесете намачкания чесън с горчицата, лютия пипер, микса подправки, кориандъра, черния и сладкия пипер. Разбъркайте и залейте с олиото и соевия сос. Размешайте добре.

3. Отцедете месото от саламурата и обтрийте хубаво с ръце със сместа. Приберете в хладилник между 8 часа и 1 денонощие.

4. Застелете тава с алуминиево фолио и сложете парчето месо в нея.

5. Печете в предврително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. След това изключете печката и оставете месото в нея за още час. После извадете и след 5 минути можете да нарежете на слайсове - за мезе, основно или добавка към домашни сандвичи, хамбургери и пици.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта