Регистрация

Рулца от пуешки гърди с кашкавал и карфиол

Рулца от пуешки гърди с кашкавал и карфиол
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1319

Пуешки руладини с плъка от карфиол и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400-500 г пуешки гъди
  • 1 ч.л. джинджифил на прах
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2/3 ч.л. сол
  • 4 с.л. олио или зехтин
  • 100 г карфиолени розички
  • 50 г кашкавал
  • 20 г масло

За соса:

  • 1 домат
  • сол и пипер
  • скилидка чесън
  • босилек или риган

Начин на приготвяне:

1. Пуешките гърди изтънете като разрежете през средата на дебелината на пеперуда. Поставете върху дъска, покрита със стреч фолио и отгоре завийте с втори лист фолио. Начукайте до изтъняване с дебелина около 1 см. След това разделете на 4 или 6 парчета.

2. Смесете подправките на прах с 3 с.л. растителна мазнина и разбъркайте на кашичка. Мариновайте за 15 минути парчетата пуешко в тях.

3. Кипнете вода, разтворете в нея 1 ч.л. сол и пуснете картофилените розички за 5 минути. След това охладете под течаща студена вода и наситнете.

4. Рендосайте кашкавала.

5. Взимайте по филе, поръсвайте с кашкавал и слагайте от карфиола. После завийте на рулце и фиксирайте с клечки за зъби, за да не се разтвори.

6. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган и добавете маслото. Запечатайте рулцата за по 2 минути от страна. После ги прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене.

7. Запечете за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

8. Направете соса като обелите домата и пюрирате с чесъна, сол и пипер и подправка по желание.

9. Поднесете рулцата със соса.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта