Регистрация

Постни зелеви рулца с лук



Постни зелеви рулца с лук
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1588

Постни банички с кисело зеле и ким.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.12.2017

Зелник - това е баница с кисело или праясно зеле, в чиято плънка обаче се наместват яйце и сирене. Така че тази рецепта не може да свърши работа за трапезата на Бъдни вечер или по време на пости. Затова Лора и Стоян измислят как да си направим постен зелник и то приличащ на зелеви сармички, но увити в тестена коричка. Ястието е идеално за празничната трапеза и определено ще разнообрази традицията на гозбите.

Първо се замесва тестото, което се прави елементарно и без набухватли - просто брашно, сол, олио и вода, а след това се оставя да почине. А докато то "отъхва", си правим плънката. За нея нарязваме лук и го запържваме в олио. След това режем и кисело зеле и добавяме при задушения лук. Овкусяваме с ким, наливаме малко зеленчуков бульон и оставяме да се готви докато водата се изпари.

Тестото разделяме на 2-3 части, от които разточваме тънки кори. Пълним ги с охладената плънка, режем на охлювчета и запържваме в сгорещено олио. След това наливаме бульон и готвим под капак. Варено-пържените банички сервираме топли, като по желание можете да поръсите с пресни зеленини или да покапете със сметана, ако не постите.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта