Регистрация

Гигантска постна лозова сармичка



Гигантска постна лозова сармичка
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1634

Постен пай от лозови сарми със зеленчуци и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.03.2017

Правим си вегетариански оризов пай или голяма мързелива сарма с лозови листа и праз лук, която се приготвя бързо и лесно за разлика от витите сармички. Първо запържваме празия лук с чесъна и рендосания морков, а след това добавяме и ориза да се запържи. После наливаме зеленчуков бульон и готвим, докато течността се абсорбира от белите зрънца. Овкусяваме със сол, пипер и бахар и плънката е готова.

Продължаваме с оформянето й като голяма сарма, която спестява доста време, а визията отново е апетитна и ефектна. По дъното и стените на тава нареждаме лозовите листа за сармички така, че да образуват плътна обвивка. В тях изсипваме запръжката и отгоре завиваме с още лозови листа. Така продуктите за направата на сармички са изцяло впрегнати в ястието, но сме си намалили времето за престой в кухнята на половина. Лишили сме се и от притеснението, че сармите ще се развият при варене. Доливаме вода и зехтин, увиваме тавата в алуминиево фолио и оставяме да се пече на 180 градуса за 40 минути.

През това време по желание може да си спретнем бърз сос за поднасяне като смесим наситнени копър и магданоз с лимонова кора, сол, чесън и зехтин. След разрязване сармата прилича на мусака, а върху нея просто сипваме лъжичка от соса. Готово е за хапване, въпреки че може да бъде сервирано и студено.

Това е подходяща рецепта по време на пости, както и страхотна идея за нова манджа за Бъдни вечер.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 120
  2. Раци
  3. к
  4. са
  5. Чушлета
  6. Чоризо
  7. Чер
  8. МА
  9. ПОСТ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта