Регистрация

Постни соленки със сос от маслини и леща



Постни соленки със сос от маслини и леща
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2012

Домашни крекери с домати и зехтин, поднесени с пастет от маслини, чушки и леща.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.04.2017

Хрупкавите домашни тестени възглавнички с апетитна билкова коричка са постижими за готвене, стига да знаете как да си ги направите. Рецептата е лесна, а крайният резултат ще зарадва всички в дома. Това е страхотно мезе за филм, футболно дерби или любимите семейни настолни игри, което не изисква да прекарате много време в кухнята. Тестото се замесва от бяло брашно, бакпулвер, сухи подправки, зехтин и хранителна мая (която далеч не е задължителна), а като течна съставка се изсипва разбито във вода доматено пюре. Така се получават доматении соленки. В тази рецепта дори са постни. По желание можете да добавите семена и лют пипер.

Лора и Стоян предлагат да ги поднесете с пюре от леща, в което се усеща дъх на чесън, босилек и риган, нюанс печени червени чушки и натрапчивостта на маслинена паста. Страхотно е да се топкат въздушните хрусини в някое апетитно домашно сосче.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта