Регистрация

Постна манджа с гъби, грах и ориз



Постна манджа с гъби, грах и ориз
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1409

Гъбена гозба с ориз и грах.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Понякога човек има нужда да хапне нещо постно и вкусно, като не се притеснява, че семейството ще остане гладно. И именно в тези дни поглеждаме към класическата българска кухня, където варивата се комбинират в страхотни гозби, богати на полезни вещества, питателни, но и леки и прочистващи за тялото.

Най-добре е да си купите сушени гъби - малко по-скъпи са, но придават уникален вкус на ястието. А и се използва малко количество. Накиснете ги в топла вода и водата от консервата на грахта. Отделно се наситнява глава лук и връзка копър без дръжките. В тиган се сгорещява олио. Ако не държите ястието да е съвсем постно, можете да използвате масълце. После лукът с част от копъра се задушава в него, поръсен със захар. Налива се от водата на кисненето на гъбите и се изчаква да поизври. Добавя се ориз, налива се още вода и се оставя докато зърната се поразварят. Добавят се и гъбите.

Когато оризът е почти готов, се изсипва и грахта от консерва. Овкусява се със сол и пипер. След махане от огъня се поръсва с наситнен копър и се сервира. Ако ви трябва още въглехидрат, можете да поднесете с хляб за топкане на вкусното сосче.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. a>
  2. 800
  3. 64
  4. чипс
  5. сос за
  6. Иван
  7. Мил
  8. 600
  9. енерги
  10. 50

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта