Регистрация

Грахова супа с пушено свинско и картофи

Грахова супа с пушено свинско и картофи
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 813

Супа от грах със свинско с картофи, моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г сурова грах (пакетирана, не консервирана)
  • 4,5 л вода + още за кисненето на грахта
  • 600 г пушени свински ребра с кост
  • 20 г масло
  • 1 голяма глава лук
  • 2 средни моркова
  • 400 г картофи
  • сол и пипер на вкус
  • 2 дафинови листа
  • магданоз и крутони за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Грахта изсипете в купа, залейте с вода, измийте, изсипете водата и повторете още два пъти. След това залейте с вода, която хубаво да покрива зърната и оставете да киснат за 10-12 часа. Използвайте студена вода или вода със стайна температура.

2. Измийте и отцедете водата. Прехвърлете зърната в тенджера, залейте с 1 л. вода, кипнете, варете на умерен огън 3 минути. Излейте водата. Залейте пак с 1 литър, кипнете и повторете на третата минута миенето и изливането. След това залейте с 2,5 литра вода, кипнете, отпенете, намалете огъня на слаб към умерен, добавете нарязаните на парчета пушени свински ребра, сложете капак и оставете да се вари 1 час.

3. През това време си направете по желание крутони за поднасяне. Освен това направете зеленчуковата запръжка. За целта наситнете морковите и лука. Сгорещете маслото в тиган, запържете лука за 4 минути, добавете морковите и гответе и бъркайте още 4 минути. Махнете от котлона. Картофите обелете и нарежете на малки кубчета. Измийте.

4. Извадете ребрата от супата и оставете да се охладят. След това свалете месото от кокалите и го нарежете на малки хапчици. На мястото на месото добавете картофите и запръжката. Когато месото е готово, върнете и него в ястието.

5. Овкусете със сол и пипер, пуснете дафиновите листа, разбъркайте, сложете капака и оставете за още 1 час на слаб огън.

6. По желание сервирайте с крутони и поръска от пресни листа магданоз.

 

Източнник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта