Регистрация

Полезна закуска от чушки с яйце

Полезна закуска от чушки с яйце
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 964

Лодки от чушки с плънка от яйце, кашкавал и добавки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 тумбести чушки
  • 4 малки яйца
  • сол и пипер на вкус
  • пресен или див лук (1-2 стръка)
  • кашкавал от вид по желание (чедър, гауда или друг)
  • 100 г колбас по желание (бекон, шунка)
  • 4 стръка магданоз (само листата)

Начин на приготвяне:

1. Чушките измийте, разполовете през средата по дължина, така че да се получат лодки и почистете от семките и дръжките. Поставете с отвора нагоре в тава, застлана с хартия за печене и запечете на 180 градуса за 15 минути.

2. През това време си подгответе плънката. Яйцата са ясни. По желание си запечете бекон на кубчета на сух тиган или си нарежете на кубчета шунка. Можете да импровизирате с бяло сирене вместо с колбаса. Отделно си рендосайте жълтото сирене, наситнете листенцата на магданоза и пресния лук.

3. Във всяка от запечените кошнички сложете част от кашкавала, после колбас или сирене, чукнете по едно яйце отгоре, посолете, поръсете с пресен лук и магданоз и на финала - с още кашкавал.

4. Запечете на фурна за 10-15 минути колкото яйцето да се сготви. Сервирайте си и хапнете една засищаща и полезна закуска преди началото на работния ден!

Ако искате да видите как точно се прави - гледайте видеото ТУК!

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта