Регистрация

Пирожки с месна плънка

Пирожки с месна плънка
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3256

Пържени питки с кайма и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 5 ч.ч. брашно
  • 500 мл вода
  • 3 с.л. оцет от 9%
  • 3 с.л. растителна мазнина
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка захар

За плънката:

  • 500 грама кайма смес
  • 3-4 глави лук
  • 80 мл вода
  • сол и черен пипер
  • растителна мазнина за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

 1. Замесете твърдо тесто от брашното, водата, оцета, растителната мазнина, солта и захарта. Ако е нужно добавете още вода или брашно.

2. Нарежете на ситно лука, смесете с каймата и водата и овкусете със сол и пипер.

3. Оформете от тестото плоски тънки питки и сложете в тях плънка. Прещипете така, че да се захлупят и запечатайте с вилица.

4. Пържете на маслена баня от двете страни до силно покафеняване. Извадете върху домакинска хартия за да се отцеди.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта