Регистрация

Пилешко със зеленчуци в хляб



Пилешко със зеленчуци в хляб
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1035

Пълнена домашна питка с пилешко, бекон, кашкавал и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пълнена питка с пилешко и бекон, с чеснов дъх, с маслена коричка и хрупкава основа. Можете да сервирате това ястие като богат хляб, вместо пица или за основно. Може дори да бъде център на малка празнична трапеза, защото е богато и пищно, красиво и засищащо. А как се приготвя - показват в канала Dazzle Spoon.

Първо маята се наронва, за да шупне в топла вода със захар и брашно. Следва да се изсипе в купа, да се добавят царевично, пълнозърнесто и бяло брашно и да се посоли. Налива се още вода и се бърка до получаването на тесто. Намазнява се и се меси докато спре да лепи по ръцете. После се оставя да втаса за 1 час в топла стая.

1/3 от втасалото тесто се заделя. Останалото се разточва на кора и се прехвърля в намазнена йенска тенджера. Със заделеното тесто се оформят три фитила и се сплитат на плитка. С тях се прави борд на питката. Оставя се да втаса повторно до готовност на плънката.

Плънката се приготвя като се запържват чесън, лук, кисели краставички, пилешко филе и бекон. Полученият гювеч се изсипва с връх в питката. Бордът се маже с разбит жълтък и хлябът влиза в предварително загрята на 200 градуса фурна с капак за 40 минути. След това капакът се маха, коричката се маже с масло, а в средата се рендосва кашкавал. Връща се обратно във фурната, за да се запече за 15-20 минути.

А на финала остава да охладите и да се насладите. Как точно се приготвя това основно в хляб - гледайте във видеото. То ще ви покаже и точните продукти в тази рецепта.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта