Регистрация

Пилешки филенца с терияки сос

Пилешки филенца с терияки сос
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1430

Пилешко по японски със сос терияки, кашу и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900-1000 г пилешки гъди
  • 2 с.л. олио
  • 3 с.л. оцет (оризов или ябълков)
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 7 с.л. терияки сос
  • 100 г кашу
  • 1 ч.л. царевично брашно
  • 40 мл вода
  • 2-4 стръка пресен лук или див лук
  • бял ориз за основа по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешките гърди на хапки.

2. Сгорещете олиото в голям тиган и запържете половината или 1/3 от месото. Трява да остане място, за да можете да въртите парчетата месо от всички страни до побеляване. След като запечатате първата част, извадете от тигана и сложете втората, съответно после и третата част.

3. Когато цялото месо е запечатано, намалете огъня на умерен и върнете обратно мръвките в тигана.

4. Залейте с оцета, соевия сос, черния пипер и солта и разбъркайте. Сипете сусамовото олио (ако нямате, използвайте обикновено олио за готвене) и терияки соса. Бъркайте и гответе 3-4 минути.

5. Добавете кашуто. Най-добре ще е ако сте си взели печено или сушено или пък леко го изсушите на 100 градуса фурна за 5-6 минути.

6. Докато ядките и пилешкото се запичат, разбъркайте царевичното брашно в студената вода и залейте ястието. Оставете да се готви още 3-4 минути при периодично разбъркване.

7. През това време измийте лука и го нарежете на тръбички с дължина 3-4 см. Добавете в тигана и махнете от огъня.

8. По желание поднесете с основа от бял ориз. Традиционно се сервира и с печени зеленчуци, а ако не държите да запазите изцяло японската традиция, можете да поднесете и с картофено пюре.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта