Регистрация

Пилешки рулца в бекон върху картофи

Пилешки рулца в бекон върху картофи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 900

Вечеря с пилешко и картофи или рулца от пилешко месо в бекон с плънка от кисели краставички и кашкавал, изпечени върху картофена гранитура с червен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 пилешки пържоли от бутче без кост и кожа
  • сол, червен и черен пипер
  • 2 с.л. майонеза или гъста млечна незаквасена готварска сметана
  • 3 кисели краставички
  • 6 парчета кашкавал или друго жълто твърдо сирене (парчетата да са с приблизителни размери 6 на 2 на 2)
  • 12 ленти бекон
  • 800 г картофи
  • риган, розмарин или мащерка - каквато подправка харесвате за картофи
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 1 глава червен лук
  • листа пресен копър или магданоз за поръсване след изпичане

Начин на приготвяне:

1. Пържолите поръсете двустранно със сол, червен и черен пипер и обтрийте. След това начукайте, за да се изтънят.

2. Разбъркайте майонезата или сметаната с 2 намачкани скилидки чесън и залейте. Разбъркайте с ръце.

3. Картофите обелете и нарежете на шайби. Прехвърлете в тава, овкусете със сол, пипер и любимата ви подправка за картофи. Разбъркайте олиото с 2 намачкани скилидки чесън и залейте картофите. Разбъркайте ги отново.

4. Червения лук нарежете на кръгчета, разделете ги и поръсете върху картофите.

5. Взимайте пилешка пържола, поставайте в средата й по резен кашкавал и по половинка краставичка и завивайте на руло.

6. Сложете два слайса бекон на дъска с отстояние един от друг. Поставете пилешкото руло върху първия слайс в единия му край и завъртете, за да се опакова рулото до средата. След това поставете върху втория бекон и завъртете, за да се опакова докрай. Можете да фиксирате краищата с клечки за зъби.

7. Увийте така и 6-те пържоли. След това подредете руладините върху лука над картофите в тавата.

8. Покрийте съда с капак или алуминиево фолио и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути.

9. След изпичане разгърнете и поръсете с наситнени листа прясна билка и сервирайте. Във всяка порция сложете по 1 цяла руладина и една разполовена. Сипете и от картофите с лук.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта