Регистрация

Руло от пилешко с яйце, лук и кашкавал

Руло от пилешко с яйце, лук и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 790

Пилешки руладини с плънка от варени яйца, кашкавал, задушен лук и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • 5 с.л. олио
  • 3 яйца
  • листата на връзка копър
  • 100-150 г кашкавал, моцарела за пици или друго твърдо сирене
  • сол и пипер
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 или 3 дебели сочни парчета пилешки гърди около 800-100 г общо
  • 100 мл сметана за готвене - млечна, незаквасена

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата и ги нарежете на много ситно в купа.

2. Лука обелете, наситнете и задушете в 4 с.л. олио докато леко позлатеее. Добавете в купата след охлаждане.

3. Наситнете листата копър и изсипете при останалите продукти.

4. Рендосайте в купата на ситно ренде избрания от вас кашкавал. Отгоре пресирайте скилидките чесън и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте хубаво.

5. Всяка пилешка гърда разрежете на половинка през средата на дебелината. Така ще имате 4 по-тънки парчета.

6. Начукайте почти до прозрачност всяко парче пилешко. Трябва да стане голяма плескавица. Обтрийте със сол и пипер.

7. Вземете си малка тавичка. Слагайте плънката в пилешкия шницел и завивайте на дебело руло. Застопорете с клечки за зъби и редете готовите рула в намазаната с 1 с.л. олио тава. Добре е да остане съвсем малко разстояние между рулата, затова тавата не трябва да е голяма.

8. Разбъркайте готварската сметана със сол и пипер. Можете да добавите и подправка по желание - сушени босилек или риган, както и чесън. Залейте пилешките руладини със сметаната.

9. Пъхнете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути.

10. След изваждане изчакайте да почине 5 минути и разпределете рулата в индивидуални чинии. Можете да сервирате по 1 цяло и половинка разполовено руло, ако  рулцата са 6 или пък ако са 4 - разрежете косо през средата, за да погали тази красота окото и да предизвика още по-голям апетит.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта