Регистрация

Пилешка супа с гъби и топено сирене

Пилешка супа с гъби и топено сирене
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 720

Супа от пилешки гърди с топено сирене, гъби и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г пилешки гърди
  • 4 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 500 г пресни гъби
  • 50 г масло
  • 1 морков
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 3 литра вода
  • 200 г топено сирене
  • листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на едри хапки, лука - на кубчета, гъбите - на 6-8 парчета всяка, а моркова - рендосайте.

2. В много голям тиган сгорещете олиото на силен огън и запържете пилешките хапки за три минути до побеляване от всички страни. Намалете огъня на умерен и добавете лука. Гответе 2 минути.

3. Прибавете гъбите и маслото и бъркайте докато започнат да се готвят. Оставете за няколко минути да пуснат водата си и да позиври. След това прибавете моркова и овкусете със сол, черен и червен пипер. Намалете още малко огъня и оставете под капак за няколко минути.

4. Сипете водата в тенджера и кипнете. Добавете съдържанието на тигана и топеното сирене като го гребвате с лъжица или нарежете на парчета, за да се разтопи по-лесно. Оставете да ври 7-8 минути като размешвате периодично.

5. Наситнете листата магданоз, поръсете и махнете от котлона.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта