Регистрация

Пилешка супа с домашна яйчена паста



Пилешка супа с домашна яйчена паста
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 651

Супа от тестени топчета с пилешко месо, картофи и зеленчукова запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Различна супа топчета с пилешко приготвят в канала Всегда Вкусно като главен герой в ястието не е месото, а домашно бързо направена паста от яйца, разбити в брашно, която замества хляба в супата и придава разкошен и екстравагантен вид на храната. Можете да използвате тази хитра идея за тестени топчета във всяка супа и да я превърнете в екстравагантно кулинарно изкушение.

Първо в тенджера се сварява пилешкото месо - можете да използвате всякакъв вид - филе, гърди, бутчета, но е добре да има и кост, за да стане бульонът богат и ароматен. Добавете обрезки от зеленчуци за аромат и оставете месото да се развари добре. А през това време се прави запръжка от лук и моркови и се нарязват  картофи на кубченца.

Месото и обрезките от зеленчуци се вадят от супата и на тяхно място в ароматния бульон се добавят картофите и дафинов лист. Докато месото се охлажда, за да се почисти от костите и накъса на парченца, се правят топчетата. В 80 г брашно се чукват 2 яйца и се разбиват с брашното. С малка лъжичка се гребва от сместа, и след като е добавено почистеното пилешко и запржката, се пускат топченцата. Гледайте видето, за да разберете как точно се прави, а списък с продуктите, времето за готвене и стъпките на направа на супата можете да видите ТУК.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта