Регистрация

Пиле Фахита с наденички и макарони

Пиле Фахита с наденички и макарони
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 914

Макарони с два вида месо и сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 с.л. олио или друг тип растителна мазнина за готвене
  • 2 наденички
  • 600 г пилешки гърди
  • 4 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • 500 мл течна готварска сметана (млечна)
  • 250 г макарони
  • 60 г рендосан пармезан (може да замените със 100 г кашкавал)
  • магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Сложете макароните да се сварят в 2 литра кипяща подсолена вода, като готвите с 2 минути по-малко от предписаното на опаковката. Отцедете пастата през гевгир и спрете термичната ѝ обработка като поставите за половин минута под нежна струя течаща студена вода. Отцедете отново.

2. Докато пастата се вари нарежете наденичките на кръгчета, а пилешките гърди на хапки.

3. Сгорещете в тенджера растителната мазнина и запържете в нея наситнения чесън. Добавете наденичките, гответе още няколко минути, след това вкарайте в тенджерата и пилешкото месо. Гответе 5 минути на умерен огън при почти постоянно разбъркване.

4. Залейте със сметаната, овкусете със сол и пипер и добавете отцедената паста. Оставете да закъкри, махнете от огъня, добавете пармезана, разбъркайте и оставете под капак за няколко минути.

5. Поръсете с магданоза, разбъркайте финално и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта