Печено свинско със сметана и зеленчуци
     Лесно   |   Порции 4-5
  |   Видяна: 1922
    
Свинско месо с лук и чушки в сметанов сос.
Необходими продукти:
- 1,5 кг свинско месо (цяло парче или няколко по-малки парчета)
 - 4 глави лук
 - 8 скилидки чесън
 - 2 големи сладки червени чушки
 - сол и пипер на вкус
 - 1 опаковка майонеза от около 100 мл
 - 500 мл готварска млечна незаквасена сметана
 
Начин на приготвяне:
1. Месото обтрийте със сол и пипер и шпиковайте с разполовени скилидки чесън. Поставете в голяма тава.
2. Наситнете лука и посипете месото отгоре.
3. Наситнете и чушките и посипете с кубчетата лука върху месото.
4. Разбъркайте сметаната с майонезата. Залейте ястието.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 2 часа.
6. Сервирайте с хляб или варени картофи за топкане на соса.
Най-важните съставки
лук, майонеза, незаквасена сметана, Свинско, сметана, сол, сол и пипер, червени чушки, черен пипер, чесън, чушки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 2:30 часа



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ