Регистрация

Печено пиле във фолио на фурна

Печено пиле във фолио на фурна
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2456

Сочно пиле с масло и чесън на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Проблемът при печеното цяло пиле на фурна, е че бялото месо се пресготвя и става сухо за времето и температурата, при която бутчетата са добре изпечени. Затова се използват малки трикове и техники на печене на цяло пиле, които да гарантират, че няма да се пресуши капризното филе.

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 150 г масло
  • 6 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • розмарин по желание
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Маслото оставете да омекне на стайна температура.

2. Намачкайте чесъна и го смесете с маслото, сол и пипер на вкус и малко наситнени листенца розмарин по жеалние.

3. С получената паста намажете пилето като започнете от корема вътре, а след това внимателно отлепите кожата на места и вкарате достатъчно масло подкожно. Така месото ще го попие и няма да стане сухо. Остатъка намажете по кожата отвън. Можете да поръсите и с червен пипер, за да придобие по-апетитен загар.

4. Сложете на дъното на тава клечки или половинки катофи, налейте вода. Поставете пилето с гърдите надолу без да се допира до водата. Отгоре завийте добре с алуминиево фолио.

4. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45 минути. Разгърнете фолиото, намалете огъня на 180 градуса и допечете за 10-12 минути.

5. Сервирайте с подходяща гарнитура. Аз обожавам гъби соте.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта