Регистрация

Печени ябълки с плодове, мед и канела

Печени ябълки с плодове, мед и канела
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1535

Пълнени ябълки със сушени плодове, сладкарски подправки и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи ябълки
  • 3 с.л. ядки (орехи, бадеми, лешници, кашу или друго по избор)
  • 6 сушени сини сливи без костилка
  • 4 фурми
  • 4 с.л. стафиди
  • 4 ч.л. мед
  • 1 ч.л. канела
  • лимонов сок
  • джинджифил на прах

Начин на приготвяне:

1. Стафидите, фурмите и сините сливи залейте с вряла вода и оставете да покиснат 20-тина минути. След това отцедете добре от водата. Фурмите и сините сливи наситнете и смесете в купа със стафидите.

2. Ядките нарежете с нож на парченца и добавете към сушените плодове.

3. Добавете канелата и джинджифила.

4. Отрежете капачетата на ябълките и с чаена лъжичка издълбайте част от сърцевината.

5. Напълнете със сместа и сипете отгоре по 1 ч.л. мед. Сложете всяка ябълка в индивидуален лист фолио и захлупете с капачето. Завийте фолиото.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. След това отгърнете и поднесете.

7. По желание преди поднасяне покапете с още мед или сервирайте с бита сметана или разбъркана заквасена сметана с мед. Можете да покапете и с малко лимонов сок.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта