Регистрация

Пълнени ябълки с орехи и мармалад



Пълнени ябълки с орехи и мармалад
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1777

Сиропирани ябълки с лимон и вино и плънка от ядки и шипково сладко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.12.2017

Пълнени ябълки с орехи и мармалад от шипки, сготвени в ароматен захарен сироп с лимон и ванилия и поднесени със сос от бяло вино сервират Лора и Стоян като наричат това ястие компот, но то повече прилича на плодов сладкиш без брашно. Ако искате да си хапнете нещо сладкичко, но не желаете отново да се нахвърляте на тесто - това е вашият десерт. Той е вегански и подходящ за пости, а дори и за трапезата на Бъдни вечер. Връзва се идеално и с чаша вино, с която можете да се поглезите.

Първо се приготвя сиропа като в тенджера се кипва вода със захар и сока на един лимон. Орехите се смилат в блендер и се разбъркват с мармалад от шипки или друг вид сладко по ваше желание. Ябълките се обелват и част от тях се издълбава с лъжичка. Колко голям отвор да направите и как да го издълбаете - гледайте във видеото. Следва в кухината да се сложи плънката от мармалад с ядки, а после плодовете се потапят в захарния сироп и остават да къкрят на слаб огън до омекване. После се охлаждат и се изваждат.

Вкусният сос от тенджерата се превръща в идеалната заливка за плодовете, като се кипва повторно в компанията на бяло вино и ванилия. Накрая с горещия сос се заливат студените ябълки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта