Регистрация

Печени пирожки с прясно зеле

Печени пирожки с прясно зеле
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3208

Зелник - пълнени питки със зелева сърцевина и хапки от варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 зелка
  • 8 яйца + 1 яйце или само жълтък за намазване
  • 50 грама масло
  • тесто за пироги (използвайте купено за пици и мекици или си омесете домашно по традиционната рецепта за тесто за пирог)
  • вода за варене на зелето

Начин на приготвяне:

1. Размесете тестото и го оставете на стайна температура.

2. Нарежете на ситно зелето. Сложете го в тенджера или дълбок тиган, добавете вода и гответе на умерен огън за 20 минути.

3. Отцедете зелето от водата, сгорещете маслото в уок и изсипете зелето да се запържи.

4. Сварете твърдо яйцата и ги нарежете на едри кубчета.

5. Смесете зелето и яйцата. Разделете тестото на 16 топчици, разстелете всяка от тях на плоска питка, сложете от плънката и захлупете. Прещипете хубаво крайщата (може и с вилица).

6. Покрийте тава с фолио за печене и наредете пирожките вътре. Намажете ги с разбито яйце или жълтък и ги оставете да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути или докато не прецените, че са готови.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта