Регистрация

Пирожки с кисело зеле и свинска мас

Пирожки с кисело зеле и свинска мас
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1527

Мазни руски банички с плънка от зеле, картофи и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 г бяло брашно
  • 100 г пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 80 г масло
  • 70 г свинска мас (разтопена)
  • 80 мл хладка вода

За плънката:

  • 200 г кисело зеле
  • 100 г кашкавал или друго жълто сирене по желание
  • 1 картоф
  • 1 глава лук
  • 1/2 ч.л. ким
  • щипка индийско орехче
  • сол и пипер на вкус

Допълнително:

  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Пресейте заедно двата типа брашно и ги смесете с размекнатото на стайна температура масло и разтопената сланина. С ръце оформете от сместа маслени трохи.

2. Постепенно налейте водата и замесете тесто. Оформете го на топка и приберете в найлонов плик или стреч фолио в хладилник докато приготвите плънката.

3. Наситнете киселото зеле, нарежете картофа на много малки кубчета, лука наситнете, а кашкавала - рендосайте. Смесете зелето с картофа и лука и овкусете с подправки. Можете да добавите и лют пипер по желание.

4. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса и си застелете голяма тава с хартия за печене.

5. Разделете тестото на 5 сравнително равни части и от всяка разточете кора с диаметър около 18 см.

6. Разбийте си яйцето в отделна купичка и си топнете в него силиконовата четка.

7. Напълнете половинката на всяка кора с част от плънката, като си оставите борд от 1 см. Поръсете и с кашкавал. Намажете крайщата с разбито яйце и прехлупете, за да се образува пирожка. Прехвърлете в тавата и намажете коричката с разбито яйце. По желание можете да поръсите със семенца.

8. Печете около 35 минути или докато не прецените, че мазните банички са готови.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта