Регистрация

Печени пилешки хапки с портокалов сос



Печени пилешки хапки с портокалов сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1332

Панирани пилешки мръвчици с хрупкава коричка и плодов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешки хапки - едно любимо мезенце за студена бира, сгряващо кръвта винце или просто за прихапване пред телевизора. Има стотици рецепти, даващи идея как да се направят вкусни хапки от пилешко месо с хрупкава коричка. Влогърката Милена ни дава още една от тях, като я нарича пилешки пуканки, защото късчетата панирано месо изглеждат точно като любимата детска царевична занимавка за уста.

Пилешките гърди зе измиват добре, подсушават се и се режат на парченца. Изсипват се в купа, при тях се чуква едно яйце и се бърка докато се смесят хубаво. После идва ред на брашно, галета и подправки и отново се разбърква. За да станат още по-хрускави месцата се овъргалват допълнително в галета и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Ако ги изпържите, пак няма да сбъркате и вкусът отново ще е неустоим, но Милена признава, че просто избира по-здравословния вариант.

А докато месцата се изпекат, можем да си направим страхотен сос за поднасяне като запържим наситнен чесън в малко зехтин, добавим портокалова кора и портокалов сок и обогатим със соев сос и балсамов оцет. Готвим до редуциране и поднасяме топлите мръвки със соса. Ако искате коричката им да запази твърдостта си, не ги заливайте, защото панировката ще омекне. Сервирайте отделно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта