Регистрация

Печени на грил пилешки крилца с розмарин

Печени на грил пилешки крилца с розмарин
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3046

Пилешки крилца със сладък чили сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За крилцата:

  • 3 стръка розмарин, само листата, фино нарязани
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. кора от лимон
  • 2 ч.л. морска сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 4 скилидки фино счукан чесън
  • 10 пилешки крилца

За сладкия чили сос:

  • 3 червени чилита
  • 2 малки много люти чилита
  • 3 скилидки чесън
  • 3 шалота
  • 1 ч.л. царевично брашно
  • 1 с.л. органична сурова тръстикова захар
  • сол на вкус
  • сокът от 3 лайма
  • 1/2 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

На пилешките крилца:

1. Мариновайте крилцата За около 2 часа с останалите необходими продукти.

2. Загрейте предварително фурната на 180°С за около 30 мин.

3. Печете на грил около 20 мин. или докато пилешките крилца станат златисто-кафяви.

4. Поднесете със сладък чили сос по желание.

На сладкия чили сос:

 

1. Сложете червените и лютите чилита, чесъна и шалота в кухненския робот и ги нарежете фино.

2. Загрейте уока и сложете 3/4 от водата заедно с нарязаните необходими продукти. Оставете да заври.

3. Смесете захарта, солта, сока от лайм и останалата вода с царевичното брашно и сипете в тигана.

4. Разбъркайте до сгъстяване.

5. Оставете да се охлади и поднесете с изпечените пилешки крилца.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта