Регистрация

Луизиански пикантни крилца

Луизиански пикантни крилца
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 5870

Пилешки крилца с люта панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки крилца (измити и подсушени)
  • фъстъчено олио
  • червен пипер паприка
  • лют пипер кайен
  • лук на прах
  • чесън на прах
  • сол
  • прясно смлян черен пипер
  • обикновено брашно
  • какъвто и да е лют сос
  • масло (безсолно)
  • червен пипер
  • лайм

Начин на приготвяне:

Тези крилца са невероятни за всеки един ден и случай, независимо дали са за едно ядене или правите парти плато за футболния мач – няма да сбъркате, ако ги направите! Бързо, просто и страхотно.

1. Започнете като отделяте пилешките крилца. Измийте ги и ги подсушете добре.

2. В голяма купа, сложете крилцата (ако искате може да ги разкъсате) и добавете солта и пипера на вкус и ги сложете да се готвят.

3. Има 2 начина за приготвяне на тези крилца – печени и пържени. Ако обичате люти крилца, по-добре ги изпържете във фъстъчено олио, но ако държите на здравословното хранене, да ги изпечете също не е лоша опция. И по двата начина стават много вкусни.

По желание: независимо дали ги пържите или печете, ако никога не сте правили люти крилца преди, можете да сварите крилцата веднага в гореща вода за 5-8 минути (да не са напълно сварени) и след това да ги отцедите. Това ще ви позволи да постигнете перфектната хрупкавост, която човек би търсил в едно пикантно крилце. Ако не, можете просто да ги оставите сурови и просто да ги готвите по-дълго във фритюрника или във фурната.

4. След като сварите (ако искате) крилцата, смесете всички съставки без брашното заедно в купа, сложете при тях крилцата и размесете добре. Можете да регулирате количеството лют пипер кайен и паприка според това колко обичате люто. След като втриете добре подправките в крилцата, добавете и брашното и ги оваляйте в него добре. Покрийте купата с фолио или пластмасов капак и оставете да престоят в хладилника за час (или повече ако искате).

Ако ги печете:

1. Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете парче фолио или хратия за печене с фъстъчено олио и сложете крилцата отгоре. Печете по около 8 минути на всяка страна (ако са сварени предварително) или 13-15 минути от всяка страна (ако не се сварени).

2. Докато крилцата се пекат, пригответе лютия сос като изсипете лют сос в тиган и половин бучка безсолно масло, червен пипер и ¼ от един лайм. Когато маслото се разтопи, разбъркайте, докато сосът започне да ври добре, после отстранете от огъня. Оставете да се охлади (добавете още лют червен пипер ако желаете).

Ако ги пържите:

1. Сложете олио в тенджера и го загрейте. Пържете около 10 минути, извадете и отцедете излишната мазнина.

2. В кутия, сложете охладения лютив сос и крилцата, затворете капака и раздрусвайте леко за около 15-20 секунди, докато крилцата се покрият със соса.

3. Сервирайте и се насладете!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта