Регистрация

Панирано свинско с печени чушки



Панирано свинско с печени чушки
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1027

Пържено свинско върху канапе от картофи със сос от червени чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Свинските пържоли са си класика, но могат да се превърнат в модерно народно ястие, ако ги сготвите с малко фантазия. Именно такава идея дава Ути Бъчваров в предаването Бързо, лесно, вкусно, като поднася панирано свинско месо с картофи и чушки по оригинален начин.

Месото се реже на тънки пържоли, те се поръсват с пипер и се овалват в смес от брашно и сол. Остават да почакат, а през това време картофите за основата се варят и готвещият подхваща соса. За него се наситнява червен лук и се настисква със сол и захар. Режат се на ситно пресни и печени чушки. Добавя се и люто чушле по желание. В тиган се сгорещяват масло и зехтин, в тях се запържва чесън с малко захар, прясна мащерка и сух босилек. После се добавят лука и чушките и се готвят до омекване.

Пържолите класически се запържват двустранно в мазнина. Картофите се белят, овкусяват с подправки, намачккват с масло и разпрделят като основа за ястието. Отгоре се редят пържолките, а върху тях се залива в чушковия сос. Листенце босилек за красота и ястието е готово за поднасяне!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта