Пълнено свинско със сирена и лук
Брачоле със свинско - свински рула с гарнитура от моркови и пресен лук.
Бон Апети
Излъчен на 29.06.2018
Сочни хапки свинско бонфиле с плънка от скаморца, пекорино, бекон и лучена запръжка готвят Лора и Стоян като сервират мръвките с гарнитура от печени зеленчуци в меден сос. Ястието е идеално за посрещане на гости или за семейна празнична вечеря. Не се приготвя особено пипкаво, въпреки че изисква време и внимание.
Първо се прави запръжка от лук шалот и чесън. Следва да се нареже сирене скаморца (повече за скаморцата прочетете тук) на гредички, бекон на слайсове и да се рендоса сирене пекорино. Наситняват се магданоз и мащерка, а свинското бонфиле се изтънява и почиства от жилите, като се превръща в тънки големи пържоли. Въс всяка от тях се разпределя лучената запръжка, отгоре се подрежда бекона, гредичките скаморца, поръсва се с подправки и пекорино и се завиват рула. Завръзват се с канап на разстояние от няколко сантиметра и се нарязват рулца като се реже между канапите.
Оставете свнското да почине и направете гарнитурата, за да са готови двата компонента на ястието в един и същи момент. Морковите се белят, пресният лук се почиства от перата и мустаците. Приготвя се дресинг от зехтин, балсамов оцет, мед, магданоз и сол. Заливат се зеленчуците, разбъркват се и се пекат на 220 градуса за четвърт час.
В тиган се сгорещява зехтин и в него се запържват рулцата от едната страна. Добавя се масло, рулата се обръщат и се пържат, като с лъжица постоянно се обливат със соса. Сервират се с останалия сос от тигана, по желание монтиран със студено масло и печените карамелизирани моркови с лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ