Регистрация

Пълнено свинско със сирена и лук



Пълнено свинско със сирена и лук
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1663

Брачоле със свинско - свински рула с гарнитура от моркови и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.06.2018

Сочни хапки свинско бонфиле с плънка от скаморца, пекорино, бекон и лучена запръжка готвят Лора и Стоян като сервират мръвките с гарнитура от печени зеленчуци в меден сос. Ястието е идеално за посрещане на гости или за семейна празнична вечеря. Не се приготвя особено пипкаво, въпреки че изисква време и внимание.

Първо се прави запръжка от лук шалот и чесън. Следва да се нареже сирене скаморца (повече за скаморцата прочетете тук) на гредички, бекон на слайсове и да се рендоса сирене пекорино. Наситняват се магданоз и мащерка, а свинското бонфиле се изтънява и почиства от жилите, като се превръща в тънки големи пържоли. Въс всяка от тях се разпределя лучената запръжка, отгоре се подрежда бекона, гредичките скаморца, поръсва се с подправки и пекорино и се завиват рула. Завръзват се с канап на разстояние от няколко сантиметра и се нарязват рулца като се реже между канапите.

Оставете свнското да почине и направете гарнитурата, за да са готови двата компонента на ястието в един и същи момент. Морковите се белят, пресният лук се почиства от перата и мустаците. Приготвя се дресинг от зехтин, балсамов оцет, мед, магданоз и сол. Заливат се зеленчуците, разбъркват се и се пекат на 220 градуса за четвърт час.

В тиган се сгорещява зехтин и в него се запържват рулцата от едната страна. Добавя се масло, рулата се обръщат и се пържат, като с лъжица постоянно се обливат със соса. Сервират се с останалия сос от тигана, по желание монтиран със студено масло и печените карамелизирани моркови с лук.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта