Регистрация

Пандишпаново руло с кафе и кондензирано мляко

Пандишпаново руло с кафе и кондензирано мляко
Трудно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 829

Домашно сладко руло с крем от кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 120 г захар
  • 3 ч.л. разтворимо (инстантно) кафе + 30 мл топла вода
  • 150 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 250 мл кондензирано мляко
  • 150 мл сладкарска сметана или 80 г масло по избор
  • 50 г сушени плодове по желание

Начин на приготвяне:

1. Разделете в две отделни купи жълтъците и белтъците на яйцата.

2. Разбийте първо белтъците на гъста пяна като използвате миксер на слаба скорост за 8 минути.

3. Към жълтъците добавете захарта и разбивайте с миксера до получаването на блед крем, в който не са останали парченца захар.

4. Разтворете кафето във водата. Пресейте брашното с бакпулвера при жълтъчения крем, ръснете щипка сол и залейте с кафето. Бъркайте до получаването на гъсто тесто. Може да се окаже прекалено гъсто за миксера и да се наложи да разбърквате на ръка до хомогенност.

5. Вземете силиконова шпатула и нежно изсипете 1/3 от белтъците при жълтъчния крем. С големи въртеливи и много нежни движения бъркайте докато двете текстури се смесят. Добавете следващата 1/3 бити белтъци и след като абсорбирате и тях, направете същото и с последната 1/3.

6. Застелете голямата тава за фурна с хартия за печене, изсипете полученото тесто и заравнете. Трябва да се получи кора с дебелина около 1-2 см. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.

7. През това време разтопете маслото или разбийте сметаната на пяна. Ако искате да добавите сушени плодове, накиснете ги във вряла вода, след това подсушете и нарежете на ситно. Събере заедно маслото или сметаната с кондензираното мялко и разбъркайте до хомогенност. Добавете сушените плодове и разбъркайте отново.

8. Готовото руло обърнете с горната страна върху голяма кърпа или рогозка. Отлепете хартиеното фолио от долната му страна и си го върнете обратно на мястото върху блата. След това с помощта на кърпата/рогозката завийте на руло и оставете настрани да изстине. Кремът също трябва да се охлади, можете да приберете в хладилник за 5-6 минути.

9. 10 минути след завиването на рулото го разгрърнете, махнете от кърпата и отстранете хартията за печене. Намажете цялата горна страна с крема хубаво и след това завийте обратно на руло. Оберете потеклия крем, ако има такъв. Рулото завийте в стреч фолио и приберете в хладилника за 2 часа.

10. Нарежете на напречни парчета и поднесете. Съхранявайте в хладилник, защото на топло рискувате кремът да се отпусне и разтече. Можете да сервирате като закуска с чаша чай или кафе, както и като десерт с чаша десертно вино.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта