Регистрация

Белтъчно руло с крем сирене и плодове

Белтъчно руло с крем сирене и плодове
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 917

Безглутенов сладкиш с бадемово брашно - пандишпаново руло от бити белтъци със сметанова плънка с крем сирене и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • белтъка на 6 яйца
  • щипка сол
  • щипка лимонена киселина
  • 350 г пудра захар
  • 30 г бадемово брашно
  • 30 г царевично нишесте
  • малко филирани бадеми, ако имате

За крема:

  • 350 г грама крем сирене
  • 40 г захар
  • ванилия или ванилова захар/есенция
  • 150 мл млечна гъста сметана - незаквасена
  • плодове от вид по избор - ягоди, боровинки, киви, череши без костилки или други

Начин на приготвяне:

1. Белтъците оставете на стайна температура. Прехвърлете в купата на миксера - ако имате робот миксер - още по-добре. Разбивайте докато стане на пяна.

2. Добавете солта, лимонената киселина и пудра захарта. Разбивайте още 3-5 минути до получаването на много гъста и твърда пяна.

3. Добавете бадемовото брашно и царевичното нишесте и разбийте на слаба степен за около 1 минута.

4. Изберете тава с приблизителни размери 30х20 и мацнете в краищата ѝ малко от белтъчния меренг. След това отгоре залепете лист хартия за печене. Върху нея разпределете меренга и заравнете колкото е възможно. Поръсете с филирани бадеми или други ядки по желание.

5. Пъхнете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 22 минути. След изваждане охладете, обърнете върху плот, застлан с хартия за печене и отлепете хартията от дъното.

6. Направете крема като крем сирене на стайна температура изсипете в купата на миксера, добавите захарта, ванилия и сметаната. Разбийте на гладък крем и приберете в хладилник за 20-30 минути.

7. Намажете блата с част от крема - запазете си от него за украса с пош по желание. Отгоре поръсете с плодове от вид по избор. Завийте на руло с помощта на домакинската хартия върху плота и заедно с нея увийте на бонбон. Приберете в хладиилник за 2 часа.

8. Извадете, развийте, поставете в поднос и украсете с част от заделения крем, плодове и листа мента или друга декорация по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта