Палачинки с кефир
Млечни палачинки с дупчици.
Необходими продукти:
- 2 яйца
 - 1/2 ч.л. сол
 - 2 с.л. захар
 - 500 мл кефир
 - 4 с.л. олио
 - 250 мл вряла вода
 - 300 г брашно (2 ч.ч.)
 - 1/2 ч.л. сода
 - олио или масло за печенето
 
Начин на приготвяне:
В тази рецепта работете само с бъркалка - нека миксерът не ви изкушава. Все пак по правило най-хубавото тесто за палачинки се прави на ръка. В този вариант ще имате палачинки с дупки, познати като порести палачинки. В малките отворчета идеално попиват мед, кленов сироп и други сладки сосове.
1. Чукнете яйцата в купа и бъркайте докато се разбият.
2. Добавете в купата солта, захарта, разбийте и сипете и кефира. Разбъркайте докато солта и захарта се разтворят. После прибавете и олиото и разбъркайте отново.
3. На тъка струйка при непрестанно бъркане добавете врялата вода. Постепенно вкарайте брашното в сместа, след него сипете содата и бъркайте до получаването на гладка смес.
4. Намажете с масло или растителна мазнина дъното на тиган. Сгорещете на умерен огън. Гребвайте с черпак от сместа и печете. Средно отнема около 2 минути от страна. Трябва да станат тънки палачинки с дупчици. Ако започнат да прегарят или да образуват прекалено тъмни петна по повърхността си, намалете огъня.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ