Регистрация

Малки въздушни палачинки по американски



Малки въздушни палачинки по американски
Средно   |   Порции 8-10 бр.   |   Видяна: 1186

Пухкави палачинки с бакпулвер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Американските палачинки са пословични със своята мекота и въздушност. По-малки като диаметър, но дебели и сочни, те пленяват окото и небцето. Но за да се получи тази ефирност, има кулинарни трикове. Някои ги правят като разбиват белтъците на яйцата отделно на сняг и ги добавят на финала в сместа. Други пък слагат набухвател, за да провокират пухкавостта.

В тази рецепта се добавя бакпулвер към сместа, който прави палачинката дебела и образува апетитните точици по повърхността ѝ. В купа се смесват сухите съставки - брашно, сол, захар, бакпулвер и ванилия на прах. Ако използвате течна ванилия, сложете я при мократа смес. В друга купа се разбива яйцето, добавя се разтопено масло и се разбива още. После се налива мляко и мократа смес отива при сухите продукти. Бърка се на ръка, за да не се прекали и действието продължава до получаването на гладка хомогенна смес.

В затоплен на умерен огън тиган се пуска по малко резенче масло и щом се разтопи върху него се налива от сместа. Пече се по 2-3 минути от страна. След изваждане палачинките се мажат с масло и се покапват с кленов сироп, който носи американската им нотка. Ако желаете, можете да използвате мед, за да побългарите рецептата. Точните количества продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта