Ориз с праз на фурна
Печен ориз със зеленчуци по родна рецепта.
Необходими продукти:
- 3 стръка праз лук
 - 200 г домати
 - 1 морков
 - 250 г ориз
 - 50 г олио или зехтин
 - черен пипер
 - сол (по желание)
 - 600 г вода
 
Начин на приготвяне: 
 
 
1. Празия лук се нарязва по дължина а после на парчета около 1 см.
2. Загрейте в тенджера олио или зехтин и прибавете нарязаният морков и праз. Задушете зеленчуците за 5 минути, след което добавете ориза и всичко това се готви още 5 минути. Добавете и 600 г вода и махнете от котлона. На този етап може да овкусите със сол и пипер.
3. Прехвърлете сместа в тавичка и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. След тези 30 минути прибавете и доматите, като с тях ястието престоява във фурната още 10 минути.
Към ориза може да добавите по желание и месо, сварено предварително и нарязано на малки късчета. Но уверяваме ви и без месо е много вкусно.
 
 Добър апетит :-)



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ