Регистрация

Спаначена мусака с ориз и тиквички



Спаначена мусака с ориз и тиквички
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2257

Печен ориз със спанак и тиквички в млечна заливла.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.06.2018

Зеленчукова мусака с ориз и два вида заливка правят Лора и Стоян, за да покажат нетрадиционна интерпретация на любимото българско ястие с месо и картофи в безмесен и различен вариант, подходящ за топлите дни. Получава се нещо като зеленчукова запеканка с ориз, спанак, домати и тиквички, сервирана със сос от кисело мляко, копър и чесън.

Първо приготвяме оризовия пласт като обелваме и нарязваме домати на кубчета, измиваме спанака и ориза и наситняваме чесън. Сгорещяваме масло, готвим в него спанака и чесъна, добавяме доматите и ориза и подправяме със сол и пипер. След като станат прозрачни зрънцата, махаме от котлона.

Тиквичките се режат на шайби, овкусяват се със сол и се овалват в брашно. Пържат се до позлатяване. В тава се редят тиквички, оризова плънка, пак тиквички, пак ориз и отново тиквички. Ястието се залива с разбити с мляко яйца и се пече за 40-тина минути на 180 градуса. Поднася се със студен сос от кисело мляко, копър, чесън и сол.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта