Ориз с яйца, пиле и зеленчуци
Задушен ориз на тиган с пилешко и зеленчуци, върху който са запечени яйца
Необходими продукти:
- 300 г ориз
- 1 морков
- 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- 1 голяма червена сладка чушка
- 2-3 скилидки чесън
- 400 г пилешки гърди
- 150 г замразен зелен фасул (ако имате)
- сол и пипер на вкус
- 1/2-1 ч.л. куркума на прах
- 600 мл вода
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
1. Ориза измийте много добре докато водата след него остава напълно бистра.
2. Нарежете моркова, лука и чушката на кубчета. Наситнете чесъна.
3. Сгорещете олиото в тиган, изсипете моркова, гответе 4 минути, добавете чушката, след още 2 минути и лука. Оставете да се задушава няколко минути на умерен огън.
4. През това време нарежете на хапчици пилешкото филе. Добавете фасула и пилето, овкусете със сол и пипер, поръсете с куркума и гответе 3 минути.
5. Разпределете зеленчуците с месото по дъното на тигана, а върху тях на следващ пласт - ориза. Сипете водата без да разваляте пластовете и сложете капак. Оставете да се готви 25 минути.
6. Чукнете върху ориза 4 яйца в отделни ямки като гнезда. Сложете пак капак и гответе до желаната твърдост на жълтъка.
7. Разпределете по 1 или 2 яйца в порция заедно с част от ориза върху който са изпечени. Останалия ориз разбъркайте с месото и зеленчуците и сервирайте встрани от яйцето. Можете да сипете в купичка, за да оформите на красива куличка.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ