Регистрация

Ордьовър с риба, картофи, лук и цвекло

Ордьовър с риба, картофи, лук и цвекло
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2015

Елегантна зимна салата на пластове за гости.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави цвекло (варени или сурови по желание)
  • 2 моркова (варени или сурови)
  • 3 глави лук
  • 3 варени картофа
  • 150 грама филе от риба от консерва или пушено (херинга, риба тон, сьомга)
  • връзка пресен лук
  • 100 грама майонеза
  • резени краставица и портокалови кори по желание за декорация

Начин на приготвяне:

1. Вземете рингове за оформяне на ордьоври или застелете вътрешността на чашки със стреч фолио. И в двата случая намазнете добре, за да може да се отдели ордьовъра, ако искате да го направите както на снимката. Друг вариант е да вземете високи стъклени чаши и да редите в тях. Пластовете пак ще се виждат, така че няма да се изгуби крайния ефект.

2. На първи ред рендосайте картофите по равно във всеки съд, а над тях направете същото и с морковите.

3. Отцедете рибата, ако използвате такава от консерва и я смесете с наситнените глави лук. Разпределете отгоре.

4. Заравнете всичко до тук с по малко майонеза, а върху нея наситнете зелен ред от пресен лук. Завършете с ред цвекло, който да вкара лилаво в ордьовъра.

5. Приберете в хладилник докато се стегне. След това пуснете ринговете или извадете внимателно съдържанието от фолиото в чиния. Ако сте решили да оставите директно в стъклените чаши ордьовъра, също няма да съжалявате - видът му отново е страхотен.

6. Украсете с резени краставица, портокалови кори или остатъчни изрезки от морковите и цвеклото, които сте вложили в ястието.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта