Ордьовър с пъдпъдъчи яйца Гнездото на глухара
Елегантно предястие за гости с цели яйца от пъдпъдъци, месо, майонеза и кашкавал.
Необходими продукти:
- 4 сварени яйца
 - 300 грама наденица или шунка
 - 2 глави лук
 - 1 пакет чипс
 - 150 грама кашкавал
 - майонеза на вкус
 - магданоз
 - 8 варени пъдпъдъчи яйца
 
Начин на приготвяне:
1. Отделете белтъците от жълтъците на 4-те яйца. Нарежете белтъците.
2. Нарежете на ивици шунката или наденицата.
3. Нарежете лука на ситно и го попарете с вряла вода, за да загуби лютивината си.
4. Натрошете чипса.
5. Рендосайте кашкавала.
6. В центъра на голяма чиния поставете чаша с отвора надолу. Нека чашата е права или с леко заоблени стени, за да може около нея да се подреди формата на гнездо, а тя да създаде дупката, когато я махнете от блюдото.
7. Около чашата сложете наситнените белтъци, поръсете ги с майонеза, след това сложете лентичките месо, после отцедения от водата лук, после отново майонеза, след това чипс и пак майонеза, натрошете жълтъците, а след тях поръсете с настъргания кашкавал.
8. Извадете чашата от средата на салатата, напълнете дупката с листа магданоз и отгоре наредете сварените пъдпъдъчи яйца без да ги белите.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ