Регистрация

Овнешко с кокос

Овнешко с кокос
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2345

Оригинална индийска агнешка супа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг овнешко/агнешко
  • 1 малък кокос
  • 3 с.л. чана дал
  • 1 лук
  • 8 скилидки чесън
  • 2,5 см джинджифил
  • 1 с.л. смлян пипер
  • 1 с.л. зърна кимион
  • 1 с.л. синапено семе
  • 1 с.л. маково семе
  • 1 с.л. кориандър на прах
  • 2 къри листа
  • 1/2 ч.л. куркума на прах
  • 3 зелени чилита
  • 2 с.л. олио
  • 2 ч.л. сол
  • 2 ч вода

Начин на приготвяне:

1. Настържете кокоса и пригответе 1 ч гъсто мляко и 2 ч разредено кокосово мляко.

2. Обелете джинджифила и чесъна.

3. Пюрирайте в блендер чесъна, джинджифила, пипера, кимиона, маковото семе и листата къри на фина паста с 2 с.л. вода.

4. Нарежете лука и зелените чилита фино.

5. Нарежете овнешкото на кубчета от по 2,5 см.

6. Изпечете в тавичка чана дала за 3 мин.

7. В тенджерка, сгорещете вода и разреденото кокосово мляко. Прибавете месото и чана дала. Оставете да заври, намалете котлона и варете на слаб огън за 30 мин.

8. Извадете месото и прецедете бульона в друга тенджерка.

9. Внимавайте чана дала да не остане на дъното - трябва да е при бульона.

10.  Сгорещете олио в тиганче и прибавете лука и листата къри. Запържете за 5 мин. и намалете котлона.

11.  Прибавете месото и пържете още 5 мин., след което налейте бульона.

12.  Оставете да заври, посолете на вкус и варете на слаб огън за 10 мин.

13.  Прибавете гъстото кокосово мляко и затоплете внимателно за 5 мин., без да оставяте да заври.

14.  Поднесете горещо.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта