Регистрация

Модерна пролетна салата с ядки и сирене



Модерна пролетна салата с ядки и сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2026

Карамелизирани орехи и бяло сирене в салата от спанак и пресни листа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.04.2017

Правим си вкусна пролетна салата с витамини и минерали, като не забравяме да включим апетитни глезорийки, които да ни накарат да се почувстваме специално.

В началото получаваме бърз урок от Стоян Сейменски как се карамелизират ядки, за да се получи онази вкусна хрупкавост. За целта се разбива белтък, ядките се овалват в него, изсипват се в тава, без да се допират една до друга и се поръсват с кафява захар и по желание с щипка канела. След това се пекат на 120 градуса за около половин час или до пълно изсъхване. Добре е да ги размешате поне един път по време на печенето, за да се карамелизират равномерно.

После в купа си смесваме наситнени пресен лук и магданоз, нарязана на кубчета краставица, накъсано радичио и листенца бейби спанак. Тази полезна идилия овкусяваме с дресинг, приготвен от сок от нар, студено пресован зехтин и сол. Овкусяваме листенцата и ги поднасяме с хрупкавите сладникави ядки и по желание с бяло или синьо сирене.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. печени
  2. жени
  3. пиле
  4. 50
  5. 40
  6. СОС
  7. 18
  8. 500
  9. плодове
  10. 808

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта