Регистрация

Миди с диви гъби и бяло вино

Миди с диви гъби и бяло вино
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2735

Миди с целина, лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг миди
  • 500 г диви гъби
  • целина
  • 2 моркова
  • лук
  • бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Нарежете равни части целина, моркови и лук.

2. В голяма тенджера на умерено-силен огън, разтопете масло и/или зехтин и добавете нарязаните зеленчуци. Сотирайте за 2-3 мин.

3. Добавете дивите гъби и сотирайте още 2-3 мин.

4. Налейте чаша бяло вино по избор и добавете мидите. Сложете капака на съда и варете 5-8 мин., докато мидите се отворят.

5. Извадете мидите, като отцедите соса им обратно в тенджерата. Заделете мидите.

6. Разбийте в блендера месото на 4-6 миди, заедно с 2-3 с.л. от зеленчуковата смес до гладък сос.

7. Сложете мидите в чиния и ги полейте със соса от блендера и със соса от дъното на тенджерата.

8. Поднесете с нарязан на филийки зелен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 150
  2. Пре
  3. 500
  4. Сън
  5. 50
  6. 808
  7. МЕЗЕ
  8. маслен
  9. 30
  10. ЧЕРЕ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта