Регистрация

Миди с лук по френски

Миди с лук по френски
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4252

Миди с бяло вино, чесън и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   1кг живи миди – изплакнати и много добре почистени
  •   150 мл рибен бульон
  •   150 мл бяло сухо вино
  •   1 малка глава лук (ситно нарязан)
  •   2 скилидки чесън (ситно нарязан)
  •   шепа прясно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1.  Поставете всички съставки, без магданоза и мидите в голяма тенджера и загрейте на висока температура.

2.  След като заври, намалете температурата и ги оставете да къкри.

3.  Оставете ги няколко минути сместа да покъкри , за да може алкохолът от виното се изпари.

4.  Отново увеличете температурата, добавете мидите и поставете капак върху тенджерата.

5.  Попарете мидите за 4-5 минути.

6.  Махнете капака, отстранете мидите, които не са се отворили и добавете магданоза. Разбъркайте и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта