Регистрация

Печени миди с чеснов пармезан

Печени миди с чеснов пармезан
Лесно   |   Порции 10   |   Видяна: 4761

Миди на фурна със сос от пармезан и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 30 миди, измити и почистени
  • 2 с.л. масло, разтопено
  • 5 с.л. настърган пармезан
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. черен пипер, едро смлян
  • 2 ч.л. пресен магданоз, нарязан (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 170ºC.

2. Сложете мидите в тенджерка с 50 мл вода и покрийте с капак.

3. Варете 5 мин. или докато се отворят мидите.

4. Отцедете и изхвърлете онези, които не са се отворили.

5. Отстранете празната черупка, а другата, която е с мидата, сложете в огнеупорен съд.

6. Смесете останалите необходими продукти.

7. Върху всяка мида намажете от маслената смес.

8. Поръсете с още пармезан по желание.

9. Печете докато пармезановият топинг стане със златист цвят.

10. Поднесете веднага.

 

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта