Регистрация

Мексиканска пица от тортила с чоризо



Мексиканска пица от тортила с чоризо
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2012

Пица с основа от мексиканско хлебче и топинг от наденица, яйца и пикантна доматена салца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.06.2017

Ето рецепта за мексиканска пица с наденица и доматен сос, която доста се отличава от познатите начини за направа на италианското тестено изделие, но пък гарантира екзотично кулинарно преживяване и лесно сътворяване. Тук не се налага да замесваме и разточваме тесто, а просто да си купим две царевични плоски хлебчета - тортили или деликатно да си затворим очите и да използваме по-лесно намираемите арабски питки.

Следва да си направим запръжка за пица - звучи странно, нали? В тиган готвим нарязани на кръгчета наденички чоризо с лук, сладки и люти чушлета и чесън. Щом тези продукти се позапържат, добавяме домати от консерва и овкусяваме със сол, пипер и кимион. След като покъкри известно време на котлона, сместа е готова. С част от нея мажем едната тортила, захлупваме с другата и изсипваме остатъка от запръжката отгоре.

После в нея се правят четири гнезда, в които се чуква по едно яйце, поръсва се с рендосан кашкавал и влиза във фурната за 15-тина минути. След изваждане завършваме мексиканската тематика, като украсяваме със заквасена сметана, парченца авокадо и пресен кориандър. Готово е за хапване.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта