Регистрация

Маруля с риба тон, маслини и домати



Маруля с риба тон, маслини и домати
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1349

Зелена салата с маслини, чери домати, риба тон и дресинг от лимон и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.05.2018

Свежа салата с много полезни съставки, бедна на калории, богата на витамини и микроелементи и засищаща - именно от такова ястие има нужда човек в топлите дни. Затова Лора и Стоян предлагат да си направим лесна, вкусна и бърза свежа салата с няколко компонента, която да хапнем като предястие или диетично основно.

Започваме като наситняваме пресен лук и го изсипваме в купа. След това измиваме зелените листа на салатата, отцеждаме и накъсваме на ръка. После идва ред на добавката от разполовени зелени маслини с плънка от чушлета и на финала завършваме с разполовени чери домати. Така салатената основа е готова и преминаваме на следващ етап.

Правим дресинг като в купа смесваме студено пресован зехтин с горчица и лимонов сок. Овкусяваме със сол и пипер, разбъркваме до получаването на емулсия и с нея заливаме салатата. Разбъркваме много добре, прехвърляме в индивидуални порции и отгоре редим парчета риба тон. Готово е. По желание можете да добавите сирена, ядки или крутони - каквото още ви се иска да има в предястието. А след това го обявете за основно и започнете с него пролетната си диета.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта