Регистрация

Маринован червен лук с лайм

Маринован червен лук с лайм
Лесно   |   Порции 1 бурканче   |   Видяна: 1080

Туршия от лук в буркани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави червен лук
  • 250 мл ябълков оцет
  • 250 мл вода
  • 2 ч.л. сол
  • 1 с.л. кафява захар
  • 5 зърна бахар
  • 1 лайм (по възможност с необработвана кора - БИО)

Начин на приготвяне:

1. Лайма измийте добре и нарежете първо на 6-7 кръгчета, а след това разделете всяко кръгче на полумесеци.

2. Лука обелете и нарежете също на полумесеци.

3. В тенджерка изсипете водата и оцета, добавете солта, кафявата захар и бахара. Кипнете и варете на умерен огън 3 минути.

4. Добавете лука, разбъркайте хубаво, за да потъне в маринатата и варете минута и половина.

5. Добавете резените лайм, разбъркайте, кипнете и махнете от огъня.

6. Прехвърлете в стерилизирано бурканче, ако не планирате да ползвате в рамките на 10 дни. В противен случай можете просто да прехвърлите в буркан с капак, да оставите отворен докато се охлади, после да затапите и да приберете в хладилник.

Полученият лук е страхотна гарнитура към печени и пържени меса и риби, както и свежа добавка към домашни сандвичи. Може да се сервира към салати или вместо туршия за компания на чашка ракийка или водка.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта