Регистрация

Гарнитура от пикантен лук с марината



Гарнитура от пикантен лук с марината
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 494

Маринован лук с люто чушле, копър, захар, оцет и подправки, който си подхожда с печени мръвки и морски дарове, особено в студеното време.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лучените гарнитури са фаворит за компания на свинското през зимата. Връзват се още с пържени и печени червени меса, както и морски дарове на тиган. А мъжете ги оценяват и като мезе към чашка ракия или водка в студеното време. Експресната салата от маринован лук, показана в канала Всегда Вкусно, е лесен и бърз вариант да разполагате с инстантна туршия от лук, която отнема 15 минути за направата си и още 30-тина минути за престой докато се маринова. Лесно, бързо и ефектно решение без да губите време в слагане на буркани.

Първо лукът се нарязва на тънки полумесеци и се прехвърля в купа. Към него се добавят наситнен копър и нарязано на тънки шайби пикантно чушле. Поръсва се със захар, сол, пипер и сумак и се залива с оцет. Разбърква се и се оставя настрана, докато дойде времето да придружи любимото ви основно или да се превърне в тачено мъжко мезе. Гледайте видето, за да наблюдавате как се прави, а списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта