Регистрация

Макарони с кайма и зелен фасул на тиган

Макарони с кайма и зелен фасул на тиган
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 600

Макарони на тиган в доматен сос с кайма и зелен фасул.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. лют пипер или чили на люспи
  • 500 г кайма смес
  • 500 мл доматено пюре (средна гъстота; можете да смелите консерва домати в доматен сос)
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сух риган
  • 2 ч.л. сладък червен пипер
  • 600 мл вода
  • 300 г дребна паста (макарони, радиатори или друго по избор)
  • 250 г замраен зелен фасул

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на кубчета, а чесъна наситнете.

2. Сгорещете олиото в много голям тиган на умерен огън. Запържете лука за 4 минути, добавете чесъна и гответе още минута като бъркате.

3. Поръсете солта и лютия пипер, размешайте и дръпнете лука и чесъна настрани в тигана, за да се оформи гнездо. Изсипете там каймата и рохкайте докато се разпадне на трохи.

4. Изсипете доматеното пюре и захарта, разбъркайте и изчакайте да закъкри. Овкусете с ригана и сладкия пипер и залейте с водата. Добре е да е вряла.

5. Добавете пастата и зеления фасул и размешайте. Сложете капак, намалете леко огъня и оставете да се готви 10 минути. Разбъркайте, при необходимост налейте още вода и гответе още 5-6 минути под капак.

6. Опитайте на вкус и готовност - очаква се всичко да е наред. Пресипете в индивидуални порции и хапнете.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта