Регистрация

Лучен сос за мазане с грис

Лучен сос за мазане с грис
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 4684

Сос за мазане и парти хапки с майонеза, грис, лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. грис
  • 2 ч.ч. вода (или колкото е необходимо)
  • 1 малка глава лук
  • ½ ч.ч. майонеза
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сваряваме гриса според указанията на опаковката.

2. Когато се поохлади, настъргваме лука на ситното ренде и го добавяме в охладения грис. Разбъркваме до смесване.

3. Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме майонезата – количеството също може да се коригира на вкус, както и да се добави малко лимонов сок за олекотяване на вкуса на майонеза.

4. Оставяме в хладилника до поднасяне.

5. Сервира се студено, с препечен хляб и поръсено с още черен пипер по желание.

 

Вкусно както като бърза и лесна зимна салата, така и намазано върху филийка хляб за следобедна закуска или парти-хапки.

 

                                            сос с грис и майонеза

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
4
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта