Регистрация

Сос за месо с вино и боровинки

Сос за месо с вино и боровинки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5236

Боровинков сос с бяло вино и портокалов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малко бурканче боровинково сладко (по-хубаво става с цели плодове)
  • 50-80 мл прясно изстискан портокалов сок
  • 200 мл хубаво бяло вино
  • 1-3 ч.л. царевично нишесте (в зависимост колко искате да сгъстите соса)
  • канела (само ако харесвате комбинацията на месо с канела)

Начин на приготвяне:

1. В малка касеролка или тенджерка изсипете портокаловия сок, виното и боровинковия конфитюр.

2. Пуснете сместа да се загрява на умерен огън и след няколко минути започнете да разбърквате, още преди да е кипнала.

3. При постоянно бъркане оставете да заври и щом се появи първото балонче, намалете още огъня.

4. Сгъстете (ако желаете) соса с малко царевично нишесте или брашно. Добавяйте при непрестанно бъркане и внимавайте да не се образуват валци.

5. Малко преди да изключите огъня добавете канела по желание или още захар, ако смятате, че сладостта на соса не е достатъчна.

* Сладката заливка е подходяща за сухи пилешки и телешки меса; отива си със сочно свинско, а сгъстена малко повече е прекрасна плънка за палачинки.

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта