Регистрация

Листни зеленчуци с ядки и грозде



Листни зеленчуци с ядки и грозде
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1583

Спаначена салата със захаросани бадеми и грозде.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.10.2017

Салата като от луксозен ресторант показват Лора и Стоян, като спретват една уникална комбинация от специално подбрани листни зеленчуци, смесени с целина и поднесени с домашно карамелизирани бадеми, бяло грозде и меден сос с горчица. А отгоре - испански овчи кашкавал. Сервирането на толкова изискано предястие предполага, че сте избрали и уникалното бяло вино, с което да се комбинира. А ето и как приготвяме храната докато виното се изстудява.

Започваме с бадемите, защото те изискват най-много време поради термичната обработка. В разбити със сол белтъци се овалват ядките и се редят в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре се поръсват със смес от захар, канела и чипотле. Вместо странната подправка, можете да сложите фино смлян лют пипер. След това се запича за 40 минути на 120 градуса.

През това време нарязваме косо стебла целина и ги смесваме с накъсана салата фризе и листенца бейби спанак. Изсипваме в купа. Остава да разполовим зърна бяло грозде без семки и да приготвим дресинга. За соса смесваме мед с горчица, чесън, мащерка и сол. Накрая разпределяме листенцата с целината в индивидуални порции, заливаме със соса и отгоре поръсваме с гроздови зърна и захаросани ядки. По желание поднасяме с ленти рендосано жълто сирене.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта